Παιδιά και έφηβοι

Στο χώρο μας προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο τη διαχείριση των δυσκολιών τους χτίζοντας έτσι τα θεμέλια για μια ευτυχισμένη ενήλικη ζωή. 

Η συνάντηση των ειδικών με τα παιδιά γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου χρησιμοποιούνται το συμβολικό παιχνίδι, το ιχνογράφημα καθώς και η εξατομικευμένη συζήτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους ως μέσα προσέγγισης παράλληλα με άλλες εξειδικευμένες δοκιμασίες.

Συνήθως, τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά και φεύγουν ενθουσιασμένα από τη διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουμε πλήρη εικόνα για τις ανάγκες τους, παρέχουμε συμβουλές στους γονείς και, εφόσον χρειάζεται, καθορίζεται η αντιμετώπισή τους.

Αν κριθεί σκόπιμο, γίνεται και ψυχολογική διερεύνηση με τη βοήθεια διάφορων δοκιμασιών (προβολικών, νευροψυχολογικών κ.λπ.) ανάλογα με την περίπτωση, προκειμένου να εκτιμηθούν οι νοητικές, συναισθηματικές και κοινωνικές λειτουργίες τους.  

Στους εφήβους η προσέγγιση γίνεται με τη μορφή συζήτησης προσανατολισμένη στα θέματα που τους απασχολούν. Όπου κρίνεται αναγκαίο, χορηγούνται διάφορες προβολικές ή ψυχομετρικές δοκιμασίες ή ερωτηματολόγια.

Οι έφηβοι γενικά ανταποκρίνονται άμεσα και συνήθως ξεδιπλώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους καθώς αισθάνονται μεγάλη ανακούφιση διαπιστώνοντας ότι ένας ειδικός μπορεί να τους καταλάβει, να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις δυσκολίες τους και να τις διαχειριστούν.

 

Η διάρκεια της συνεδρίας διαμορφώνεται συνήθως στα 45 λεπτά.