ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αλεξάνδρα Καππάτου

Η Αλεξάνδρα Καππάτου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Γαλλικού Πανεπιστημίου της Αmiens με κατεύθυνση την Kλινική Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία. Από το 1986, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, επιστρέφει στην Ελλάδα και αμέσως αρχίζει να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος.

 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών  σεμιναρίων για θέματα της ειδικότητάς της.

Το 1986-1988 συνεργάζεται με ιδιωτική σχολή βρεφονηπιαγωγών ως καθηγήτρια των μαθημάτων εξελικτικής και κλινικής ψυχολογίας και παράλληλα εργάζεται σε ινστιτούτο  για παιδιά με ειδικές ανάγκες ως υπεύθυνη της κατάρτισης των θεραπευτικών προγραμμάτων των παιδιών συμμετέχοντας και στην επιστημονική ομάδα.

Το 1989 – 1992 συμμετείχε στη δημιουργία του Πρότυπου Ψυχολογικού Κέντρου και διετέλεσε υπεύθυνη της Μονάδας παιδιών και εφήβων.

Το 1992 δημιούργησε το  Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.  Μια σημαντική δραστηριότητα του Κέντρου μέχρι το 2003 ήταν οι ειδικές θεραπείες που πραγματοποιούνταν υπό την εποπτεία της σε παιδιά με νοητική υστέρηση, ΔΕΠ-Υ και διαταραχή αυτιστικού φάσματος από επιστημονική ομάδα που αποτελείτο από λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και εργοθεραπευτές.

Το χρονικό διάστημα 1988-1999 οργάνωσε πλήθος ενημερωτικών σεμιναρίων που παρακολούθησαν τουλάχιστον δύο χιλιάδες εκπαιδευτικοί σχετικά με θέματα παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας.

Από το 1989 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων στον τομέα της πρόληψης και αξιολόγησης των μαθητών καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς σε θέματα της ειδικότητάς της.

Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής επικοινωνίας μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις αναδεικνύοντας προβλήματα ψυχικής υγείας ενηλίκων, παιδιών – εφήβων και τις σχέσεις γονιών – παιδιών.

Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα. Έχει επίσης συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε τουλάχιστον 100 επιστημονικές ημερίδες. Περίπου 3.000 άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους.

Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων ψυχολογίας παιδιών και εφήβων, 10 ημερολογίων για γονείς ενώ έχει κάνει και την επιμέλεια σε δύο βιβλία.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κάτοχος πιστοποίησης EUROPSY της Ευρωπαϊκής

Ομοσπονδίας Ψυχολόγων (EFPA).

Η βιογραφία της είναι στο who is who Ελλάδας

0
Έτη κλινική εμπειρία
0
Συνεδρίες
0
Βιβλία ψυχολογίας για γονείς
0
Ημερολόγια για γονείς

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

ΝΕΟ Βιβλίο – Οι γονείς χωρίζουν, Πώς να μην πάρετε διαζύγιο και από τα παιδιά σας

Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά

Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή

Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά

Οι γονείς κάνουν τη διαφορά!

Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε κρίση

Οι γονείς χωρίζουν

Γνωρίστε το παιδί σας

Εφηβεία

Παίρνω διαζύγιο

Έχει επιμεληθεί:

Το πρώτο μου βιβλίο για το σεξ

Μεγαλώνω και ρωτάω για το σεξ

Ημερολόγια

Ημερολόγιο για γονείς 2023

Ημερολόγιο 2022 Καλύτεροι γονείς

Ημερολόγιο 2021 Μαμάδες

Ημερολόγιο 2020 Κάθε μέρα καλύτεροι με τα παιδιά μας

Ημερολόγιο 2019, Κάθε μέρα καλύτεροι με τα παιδιά μας

Ημερολόγιο για μαμάδες 2018

Ημερολόγιο για μαμάδες 2017

Ημερολόγιο για μαμάδες 2016

Ημερολόγιο για μαμάδες 2015

Ημερολόγιο 2014, Γονιός κάθε μέρα

Δείτε εδώ τα βιβλία αναλυτικά